"Vårblossen" var festliga, men kunde har blivit dyra.

Torsdag 30 April

Valborgsmässoafton! Är man uppsalabo som jag känns det alltid lite speciellt. Som liten (eller i alla fall mindre) gick man och tittade på forsränning i Fyrisån, mösspåtagning i Carolinabacken och körsång på Universitetets trappa.

Senare blev jag stor npg att själv trängas i Carolinabacken och upptäckte att pratet om att ”springa in våren” var tämligen överdrivet. Det handlade mera om ett stillsamt köande i medlut.

Årets Valbor blev helt annorlunda. Marie Hedlund lät kulturskolans elever i Trollhättan sjunga vårsånger och så tände vi tomtebloss istället för våreldar. Marie eldade så det sprakade i Trollhättan och jag gjorde detsamma i Uddevalla.

Något senare blev jag upplyst av en tekniker om att mit tomteblosseldande i studion kunde ha resuterat i att brandlarmet gick med efterföljande utryckning av räddningstjänsten. Det skulle i så fall ha kostat 4000 kronor i avgift för falskt larm.

Vilken tur att vi slapp blanda in brandkåren i vårt firande!

Peter Olsson 2009-04-30 kl 11:05

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista