Torsdag 28 Maj

Jag hade tänkt berätta i programmet om hur jag vaknade till på morgonen av hur arg jag blev på en parkeringsautomat som tog mina pengar men inte gav mig någon p-biljett.

Hur man faktiskt kan bli argare på maskinella tjuvar än på tjuvar av kött och blod.

Men just som jag skulle komma till poängen i historien blev det plötsligt tyst i mina hörlurar. Och i alla radioapparater som var inställda på Sveriges Radio Väst.

Något hade gått sönder eller lagt av i det tekniska och alla mikrofoner var döda. Marie Hedlund och jag fick sätta på en låt och springa i långa korridorer till en annan studio som vi snabbt fick starta och ladda upp.

Resten av morgonen genomfördes med andan i halsen och kraftigt efter utsatt tidsskema. Att tänka igenom vad man skulle säga var bara att glömma. det blev direkt från hjärtat till munnen utan att passera hjärnan idag.

Och nu vet jag att det finns ett ännu effektivare sätt att sudda bort sömnresterna i skallen än att bli arg på en parkeringsautomat. Det är att utsätta sig för strejkande mikrofoner. I alla fall om man har mikrofonpratande som levebröd.

Peter Olsson 2009-05-28 kl 11:55

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista