Måndag 1 Juni

Vissa morgnar har man lust att bara gå förbi sin arbetsplats och fortsätta prommenaden. När fåglarna sjunger, solen skiner, vågorna kluckar och det ser ut som på bilden här intill.

Det näst bästa är ju att få höra när någon annan får göra allt det där härliga. Idag var det min kära kollega Marie Hedlund som fick glass-uppdraget att åka ut med en av Uddevallas vackra "vita båtar" på en tur i hamnen.

Men jag är glad att jag inte behövde stå på två drickabackar och intervjua kaptenen genom en försterruta. Det hade nog bara behövts en svallvåg för att båtturen skulle ha blivit mer våt än vacker. Och de tekniska prylarna är inte heller speciellt anpassade för undervattensändning.

Men allt gick ju bra – hurra!

PS. På torsdag ska Marie låta oss som gick ut gymnasiet för rätt många år sedan få återuppleva en champagnefrukost i en park. Hon hänger helt enkelt på en skolklass som ska ta studenten, hörde jag att hon sa i telefon vid skrivbordet mittemot. Låter spännande! DS.

Peter Olsson 2009-06-01 kl 11:45

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista