Inte Cecilia, men hennes fläkt-frände.

Onsdag 3 Juni

Varmt eller kallt. Vad föredras?

Om du tycker att det är en viktig fråga när det gäller valet av radioprogram kan jag berätta att Gomorron Väst är det varma valet medan Cappuccino är det svala.

Det är nämligen så att våra två program sänder från samma studio. Jag gillar att det är varmt och gosigt, så jag stänger alltid av luftkonditioneringen (även med tanke att det ska spara el och miljö) på morgonen när jag kliver in i studion. Sedan låter jag morgonsolen värma upp den under sändningen.

Sedan kommer Cecilia Läckberg-Blom och säger "Fy vad det är varmt" och slår på klimatanläggningen så att Cappuccion kan sändas i ett tempererat klimat. Och det är inte bara på jobbet som jag stänger av fläktar, drar igen fönster och drar på mig en extra tröja och toppluva, även om det är en junikväll. Jag hatar att frysa.

Lite paradoxalt eftersom det är jag som gillar snö och vinter och Cecilia Läckberg-Blom bara längtar efter våren och barmark under vintern.

Så Gomorron Väst är alltså det varma vinterprogrammet och Cappuchino det svala sommarprogrammet. Eller om det var tvärtom.....

Peter Olsson 2009-06-03 kl 11:10

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".