Hårdrocksmorron

Äntligen är det då dags!

Som det filats, sågats och möblerats fram och tillbaka här på redaktionen för att göra alla till viljes som vill ha ett ord med i laget.

Ni lyssnare har ju mailat, ringt, skrikit på sta´n och skickat vanlig post med önskemål, tankar och tips och jag bockar och bugar till Er allesammans. Så vad bjuds då denna hårdrocksmorron....Kanske lättare att säga vad som INTE bjuds! Men ok, vad sägs om följande:

Den livs levande legendariska basist en från Whitesnake, Neil Murray som ihop med resten av bandmedlemmarna sopade banan under 80-talet med sina hårdrocks-album. Han dyker upp i morronprogrammet och berättar dels om succéåren med Whitesnake men också om vad han gör nu. Du som tror att Neil Murray alltid varit basist och hårdrockare... glöm det, idag avslöjar han sina mindre kända sidor som bla stavas JAZZ.

Joakim Cans, sångaren från Hammerfall kan naturligtvis inte hålla sig ifrån vårt program, han envisas med att vilja vara med för han har hört ryktas om våra begivenheter den här morron.

Den som har skvallrat för Hammerfall är ingen mindre än Jacob Samuel, sångaren i The Poodles. Så, ja, även The Poodles dyker upp och försvarar sin "snällrock" som många menar att dom spelar.

Men en hårdrocksmorron utan en expert i själva ämnet går ju inte. Så därför ringer vi Andreas Matz, programledare för P4:s "Dist" som går på söndagar och som bara spelar hårdrock. Det som den mannen inte kan om hårdrock är inte värt att kunna och han lovar tipsa om den bästa hårdrockslåten.

Tja, nu tror Ni kanske att det kommer att bli ett "pratprogram" med så mycket folk som ska dyka upp.... Lugn! Vi ska spela så mycket hårdrock så ni klarar Er till nästa år :-)

Rita Jernqvist som är musikproducent har slitit hela veckan med att plocka fram gobitar från förr och nu så vi ska nog få så vi klarar oss.

MEN! Under planerandet av den här morronen så står det också klart att det spelas hårdrock i varenda buske och vi har faktist en hel del band som gör stora framgångar utomlands. Givetvis går det inte att i radion göra ett hårdrocksprogram utan att ha med några sådana smakprov.

Möt tex Wolf med ursprung bla från Bohuskusten och med ny skiva ute nu. Kommer till studion efter halv nio så missa inte det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista