Elvismorron på fredag

Imorgon den 8 januari hade Elvis "Kungen" Presley fyllt 75 år om han hade levat. Därför döper vi om Gomorron Väst under fredagen till Elvismorron och du har chansen att önska din favoritlåt med "kungen". Det kan du göra redan nu på 0522-396 30. Berätta gärna ett minne du har om Elvis eller varför du vill höra låten.

Elvismorronstudion får också besök av Anders "Tuten" Andersson från Mellerud som är en inbiten Elvis-älskare. Med sig under armen har han en packe vinylskivor som han samlat på sig under årens lopp med Elvis Presley.

Dessutom ringer vi upp "Elvisstaden" Memphis, Tennessee, och Ulla Näzell som tillsammans med 70-talet andra Elvis-älskare har åkt till staden för att fira Elvis 75-årsdag.

Två Elvis-tävlingar ska vi hinna med där du kan vinna fin-fina priser och vi ringer också upp Åke Flodin, president för Sveriges officiella Elvis Presleyklubb och Tidskriften Elvis för att höra vad en sån här dag betyder för Elvisälskarna.

Här nedan kan du också rösta på vilken Elvislåt som du anser är den bästa.

Elvismorron, imorgon fredag med Thomas Graf, mellan 06:00 och 09:00.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".