måndag 26 april

På havet och längs kusten

Måndag igen då :) Ny vecka, nya intryck och kunskaper förhoppningsvis. Som att ni lyssnare inte vill höra mer om prinsessornas bröllop eller uppbrutna förlovningar. Accepted.


Men en ovanlig fångst vid kräftfisket? Det fick iallafall Niclas Krafft från Orust. En åtta meter lång vikval hade fastnat i linorna.


Mer hav och framförallt kust och stränder. De ska städas - av idrottsungdomar. Frontfigur är Louise Karlsson fd elisimmerska från Uddevalla.


Premiär för "trippeln" där du som lyssnar ska ha gjort tre av tre saker jag nämner. Och du ska ha gjort det under helgen. Idag var det. Att ha grillat, hälsat på någon och tvättat bilen som utgjorde "Trippeln". Cecilia Karlsson från Trollhättan hade grillat fläskytterfile, hälsat på mamma och tvättat bilen med spann och svamp, samt torkat med sämskinn. För detta får hon 2 sverigelotter på posten! /Bente Hjelm

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista