27 april

Vem vinner av Bajen fans och Black Support?

Det vankas tidernas match på Edsborg i Trollhättan, när Hammarby kommer på besök för att möta FC Trollhättan i Superettan. Men det är inte bara på plan som det pågår en kamp, utan också på läktarna.

Vilka är det som kommer vinna kampen mellan Bajen fans och Black Support? Benny Johansson, medlem nr. 1 i Black Support, gav ett ödmjukt svar på frågan.

Benny Johansson hjälpte FC Trollhättan så pass mycket under uppstartsperioden 2001-2003, vilket gjorde att han fick en hederstitel, medlem nr. 1 i Black Support. Så han om någon borde veta hur FCT:s supportrar laddar inför matchen mot Hammarby.

Det pågår ju en kamp på läktaren, mellan Bajen fans och Black Support, hur slutar den?

– Jag måste vara ödmjuk och säga att där har vi nog inte så stor chans. De har ju ändå 113 års erfarenhet, säger Benny Johansson. 

Att Black Support inte kan svara upp Bajen fans, kan bero på att de är en blygsam skara, runt 20-25 personer. Och det ger inte så mycket klackverksamhet.

– Många vill, men det är ändå svårt att få till det, tillägger Benny.

Förra året var det dock drag i klacken, mycket tack vare Henrik Bengtsson som spelade trumma i klacken. För klackens verksamhet är han dessvärre i lumpen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista