1 av 2
Ingemars folkdräkt från Dalarna.
2 av 2
Ingemars folkdräkt.
16 juni

På fredag framför Ingemar sin låt till Victoria

Den 5 maj var Ingemar Thorell från Uddevalla gäst i Gomorron Väst, då det hade uppdagats att han skulle få framföra en egenkomponerad låt för kronprinsessan Victoria. På fredag 18 juni är det så dags för Ingemar att ställa sig inför brudparet med band och sin låt "Länge leve kärleken".

Det här är den folkdräkt som Ingemar ska ha på sig vid framförandet av sitt stycke. Den har några år på nacken, och den kunde Ingemar ha på sig när han var några kilo lättare. Men nu har han, med hjälp av sin dotter, undvikit godis, och varit flitig med promenader, vilket har gjort att han kan komma i dräkten igen.

Det är inte ofta som man ska få framföra en låt som man själv har skrivit till kronprinsessan Victoria. Men Ingemar Thorell ska få göra detta. Fredagen 18 juni, dagen innan bröllopet, då blir det en stor fest av Regeringen för kronprinsessparet i Stadshuset i Stockholm.

Ingemar är inte särskilt nervös, för spela piano kan han. Men han kommer att bli intervjuad av statsministerns fru, Filippa Reinfeldt, och inför hennes frågor känner han lite oro.

Kalaset börjar klockan 13.30, men Ingemar ska vara på plats redan vid 11-slaget. Själva bröllopet kommer han dock inte närvara vid, men väl festen som väntar efteråt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".