Elin Mann i mitten tillsammans med Jimmie och Elin.
29 september

Världsstjärnan Elin Mann motocross och Slitz

Det är inte varje dag som vi har en världsstjärna i studion, men  man har det, inser man att även stjärnor är som vi vanliga människor. Bara lite bättre på en specifik sak. Som Elin Mann, som är bäst i Sverige på motocross, och åttonde bästa kvinna i världen. Hon bor i Uddevalla och tävlar även för klubben i staden.

Vi pratade om att hon hade börjat åka cross redan som femåring när hon fick en motorcykel av sin pappa. Efter det har det gått väldigt bra för henne, vad sägs om att hon har varit svensk mästare sex gånger, varav av fem år i rad.

Och när Elin Fredriksson googlade Elin Mann, fick hon se bilder hämtade ur tidningen Slitz där Elin Mann hade varit med. Det var en ganska rolig anledning till varför hon kom med i tidningen, hör här:

Det var också tur att frukosten gick hem som jag i panik gjorde på morgonen, då jag glömde fixa det kvällen innan. Men tänk vad lite bröd, smör, ost och paprika kan göra succé.

/Jimmie

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".