En Bedlington Terrier om Elin får välja.

Ett får och en bulldog

Jaha. Det var ju kul. Då går jag runt och ser ut som ett får tydligen...

Jag menar inte att det skulle vara något fel på fåren, verkligen inte. Får är söta, men för den saken skull vill jag ju inte se ut som ett, eller hur? Men om man ska tro hunduppfödaren och hundpensionatsägaren Marianne Eliasson Kristensson i Dingle, så kan man ofta se likheter mellan hunden och hundägaren. Varken jag eller Jimmie har hund, men om vi skulle välja varsin skulle det bli en Bedlingtonterrier i mitt fall och en Bulldog i Jimmies. Det ska understykas här att valen av dessa hundar gjordes INNAN vi fick Mariannes analys av det hela.

Snackisen i morse blev just hundar och dess ägare. Enligt en undersökning som gjorts av ett försäkringsbolag sägs det att unga personer ofta väljer hundraser som Chihuahua och Jack Russel medan äldre väljer pudlar och taxar. Marianne som ofta rör sig bland hundägare höll inte rikitgt med.

Så kan det vara. Glöm nu inte att komma till Vänersborg imorgon när Gomorron Väst sänder live ifrån Edsgatan. Vi ska samla in pengar till Världens barn och ser fram emot att träffa er lyssnare. Samma tid men inte samma plats, utan live i Vänersborg. Hoppas vi ses!/ Elin

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".