foto:scanpix
29 nov

Snö och mera snö

nästan bara tomten var ute
3:17 min


Morron!
Bilresan från Vänersborg till Uddevalla vid halv fyra inatt gick bra. Vägen var plogad och det var ganska lugnt. Annat var det för Peter, som bor utanför Uddevalla och skulle ta sig hit. Bilen var insnöad, men Peter fann råd och fick på sig skidor. Halv fem ringde han och ville bli upplockad vid Torp. Då hade han skidat i en timma. Så ni som såg en person på skidor längs vägen in mot Uddevalla inatt vid fyratiden. Det var ingen förrymd galning - det var bara Peter Olsson. Han hämtades och fördes till stationen iallafall så nyheterna sändes som vanligt.

I vår lysande serie var turen kommen till Mellerud.

Patrik Tellander är parkchef och berättar hur man pyntar i köpingen inför jul.

Annars var det förstås en hel del om snön och vad den ställt till med framförallt i Dalsland. En åttiotalstävling fick jag till även om telefonerna inte var på min sida idag och vägrade fungera som dom skulle. Doris Hurtig från Trollhättan vann visserligen inte över Peter som fick agera tävlingsmotståndare innan han gick in i nyhetsstudion. Men Doris får en trisslott iallafall. Bara därför att :) //Bente Hjelm

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".