En Sillkung och dess upphittare, Kurt-Ove Eriksson.
8 februari

Sillkunglig dans hela morgonen

Så hittade Kurt Ove sillkungen
1:38 min

Vilken härlig morgon det blev! Det liksom dansade fram i härlig dansbandstakt. Och vi lyckades också flika in en sillkung. För på lördag väntar nämligen en ståtlig invigning på Havets hus i Lysekil där man ska ställa ut denna fisk. Men bara som en modell, inte själva fisken i sig.

Och vem är det som ska täcka av sillkungen tro? Jo, ingen mindre än mannen som hittade fisken med ett par vänner. Kurt Ove Eriksson heter han.

Och jag undrade med stort frågetecken om han brukar skryta inför nya bekantskaper att det var just HAN som hittade detta unika fynd?

Dessutom laddade vi upp inför premiären av en ny tv-serie om dansbandslogen i Täfteå. Där får man följa folket som dansar och jobbar vid logen, samt möta alla sammisar.

Peter berättade att han alltid tyckt att det har varit så svårt att bjuda upp vid danser. Så varför inte fråga Gunilla Jakobsson som tillsammans med sin man driver Utängens loge.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".