22 februari

Klintbergare och Gaddafi i P4 Morgon

0:30 min

Vandringssägner och situationen i Libyen var några av ämnena som vi snurrade kring i morgonens sändning och vi lyckades få några kommentarer ifrån säkerhetspolitiske kommentatorn Per Erik Korström.

Att världen är helt upp och ner just nu råder det ingen tvekan om och vi har under en tid kunnat följa förändringarna som skett i arabvärlden med folkigt uppror i Tunisien och Egypten som lett till att ländernas ledare störtats.
Nu är det oroligheter i Libyen som fyller våra tidningar och nyhetssändningar, och frågan är väl om folket ska lyckas skälpa Muammar al-Kaddafi som suttit vid maken i 42 år. Per Erik Korström som är säkerhetspolitisk kommentator sa så här i ämnet.

Föfattaren och folklivsforskaren Bengt Af Klintberg fick snacka med oss om vandringssägner, skrönor och om vilken betydelse de har för oss människor. Är det så att vi behöver skrönor i vårt samhälle?

Vi kör som vanligt imorgon igen, frågan är, kommer du att vara med?/Elin

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista