Vi får vänta till juni för att få jordgubbar från Svarteborg.
12 april

Jordgubbar från Svarteborg kommer i juni

Jordgubbar i Svarteborg kommer i juni
2:28 min

Om det är något som signalerar sommar, så är det jordgubbar! Med härligt vispad grädde. Och nu har vi fått tecknet på att sommaren är i antågande. För i går skördades de första svenska jordgubbarna för i år, i Helsingborg.

Hans-Erik Lundin odlar jordgubbar i Svaretborg, och hans bär är väl inte direkt redo för skörd. Det får vänta till början av sommaren.

Och det var kanske lite retfullt att prata om goda jordgubbar, nu när Elin som bäst håller på att fasta. Något som är en aning jobbigt, eftersom hon bara varit igång en dag. Därför känner hon just nu att det är lite motigt, och att hon inte tror sig kunna klara av att vara utan mat i 10 dagar.

Vad som då behövs en uppmuntran och en push i rätt riktning. Jag och Peter kan försöka, men det är ni lyssnare som också hjälper till. Samt vår dietist, Pernilla Larsson, som kan ge Elin den energi som hon nu inte har.

Vill du veta hur det går för Elin, har du väl inte missat hennes blogg i ämnet. Håll dig uppdaterad när .

Vi hörs imorgon igen! Och då kan ni ses via webbsänd tv hur vi har det i studion. Samt chatta med oss under sändning. Missa oss inte!
/Jimmie

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".