Stella är Noges hopp i Eurovision Song Contest.
10 maj

Haba Haba istället för Ha dé Ha dé

Vad tycker Ida om Norges bidrag?
2:14 min

Nu råder det schlagerfeber! Visst, Sverige och Eric Saade ska ju tävla först på torsdag. Men Norge ska upp på scen ikväll. Och det är Stella Mwangi som representerar Norge med sin låt ”Haba Haba” som bär härliga afrikanska rytmer.

Ida Kjöstelsen berättade att Stellas låt har haft sådan inverkan på hur Ida och hennes arbetskamrater hälsar. Istället för att säga det klassiska ”Ha dé, ha dé” så säger man ”Haba Haba” när man går hem för dagen.

Och givetvis så hade vi vår audition i går för . Fem nervösa och förväntansfulla ungdomar kom hit till P4 Väst och testa hur det var att jobba som programledare.

Vi passade på att dokumentera detta, och snacka med dem såväl inför som efter. Först ut var Vänersborgs Sanna Romell som gillar fotboll.

Som nummer två fick Lysekils Veronica Trygg ta sig an mikrofonen och pröva sina vingar. Hon läser till samhällslärare när hon inte står i en radiostudio.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".