Lena Philipsson kom och tog Uddevalla med storm

Discodrottning och frånskild tvåbarnsmamma på samma gång, går det? Tydligen när Lena Philipsson får bestämma. 1800 fans från när och fjärran hade styrt kosan mot Uddevalla i går när diskodrottningen från Vetlanda intog scenen och förvandlade Agnebergshallen till ett stort diskotek. Det var dags för turnépremiär - i Uddevalla.

Det var idel glada miner efter konserten med Lena Philipsson i går. Lena bjöd på en två timmar lång konsert i ett rasande tempo med mycket glam och glitter. Trots att helheten av konserten ger ett mycket bra betyg så börjar Lena konserten lite lågmält med låten Stopp, Nej. Fortsätter med Det nya Europa som börjar få folk att tända cylindrarna.


Lena var inte sen med att flörta heller. En man vid namn Håkan fick flera flörtar under konserten från Lena och associationer om Håkans jobb som båtvarvsägare. När Lena vräker på med Dansa i Neon i en ganska tam version och Delirium så har publiken och Lena kommit bra i gång och hon fortsätter sedan med den gamla schlagerdängan Amadeus från 1987. Lena överraskar senare publiken med att göra en mycket bra version av Prince låt Alphabet Street.


Och när sedan Lenas Anthem kommer så ställer sig publiken upp för att gunga med. Naturligtvis måste Orup vara med på ett hörn också. Lena framför med förtjusning Orups Min Mor sa till mig från senaste plattan. Lena tar sedan publik till oanade höjder du hon spelar Kärleken är evig och Det gör ont under stort jubel och en stående publik - igen. Sedan tackar hon men applåderas in och drar av två lugna låtar. Lenas turnépremiär känns mycket lyckad, publiken ler efter konserten och lullar hem nynnandes på Det gör ont. I bilen på väg tillbaka så nynnar även jag - låtarna sitter som gjutna i mitt huvud. Då fattar jag varför det kallas för schlagers.

Thomas Graf
thomas.graf@sr.se

Bilder från Lena Philipssons konsert i Uddevalla den 6 februari 2005:

Alla låtarna:

1. Stopp, Nej

2. Det nya Europa

3. Om vi var gifta

4. Dansa i Neon

5. Delirium

6. Oh, Amadeus

7. Standing in my rain

8. På gatan där jag bor

9. Bästa vänner
10.  Alphabet Street

11. Lena Anthem

12. 006

13. Gimme your love

14. Min mor sa till mig

15. Kärleken är evig

16. Det gör ont

Extralåtar:

17. Stjärnorna

18. Om igen