Fredag 25 Februari....

Idag hjälper vi dig att hitta fredagskänslan med god musik, spännande samtal, lite blädder i fredagstidningarna, helgens väderutsiker och så....

* 7.15 Ringer vi upp Uddevallaförfattaren Ellen Matsson, som numera bosatt sig på Orust. Hon har fått sin roman ”Snö” översatt till engelska och dessutom fått goda recentioner för den. Vi undrar om det är början på en internationell författarkarriär.

* 7.45 Får vi telefon från Los Angeles där radiomannen Clas-Johan Larsson berättar för oss om förberedelserna inför Oscarsutdelningen på söndag. Han har också tagit pulsen på svenskgänget eftersom Kay Pollacks film ”Så som i himmelen” är en av filmerna som kan få en Oscarsstayett.

* 8.15 Tar sig veckans krönikör Angelique Hvalgren an ämnet kvinnor och verktyg. Borde det inte finnas mer kvinnoanpassade sådana !?! Kommentera gärna krönikan på vår insändartelefon 0522/296 30.

Resten får bli en överraskning, hälsar programledare Peter Olsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".