Gomorron tisdag den 28 mars med Angelique Hvalgren.

Hur kommer vi att märka av att vi har en ny utrikesminister? Vår säkerhetspolitiska kommentator, Per Erik Korsström med ett förflutet från flera av världens krigshärdar ger sin syn på Jan Eliassons nya uppgifter.

Uddevalla - staden med alla skandaler. Nu kommer hård och frän kritik från kommunens egna revisorer. Noll koll på pengar som betalats ut och ingen har fattat beslut eller kontrollerat att allt stämmer och regler som finns har man struntat i. I Gomorron försöker vi få tag i kommunalrådet jan Gunnarsson men även en av dom revisorer som är starkt kritiska. FÅR DET VARA SÅ HÄR? Undrar vi.

Igår i TV4 såg vi hur granskningsprogremmet”Drevet” försökte få svar på hur en pappa i fem års tid kan våldta och utnyttja sin dotter utan att nån ingriper. Ett fall som även SR Väst rapporterat om. Flera varningssignaler kom till myndigheterna men ingen ingrep, inte ens när dottern födde sin egen fars barn vid nyss fyllda 13 år. I Gomorron pratar vi om hur det är som journalist när man granskar såna här fall. Vilka svårigheter stöter man på och vad gör man när myndigheter hela tiden gömmer sig bakom sekretessen? Och, får lyssnarna och TVtittarna veta allt?

Men det är inte bara elände... Vi tävlar i Minutjakten också kvart i nio är det dags. Väl mött.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".