1 av 2
Glenn Larsson, ordningspolis i Jokkmokk.
2 av 2

Poliser utbildas om anabola steroider

Anabola steroider är ett växande problem bland brottslingar i Sverige. För att utbilda narkotikapolisen i Norrbotten om preparatet hölls en utbildningsdag i Luleå.

Under senare tid har flera grova våldsbrott uppmärksammats där anabola steroider funnits med i bilden. För att utbilda länets narkotikapoliser hölls en utbildningsdag i Luleå av personal från rikskriminalpolisen, svenska narkotikaföreningen och narkotikaroteln i Stockholm.

Poliserna fick lära sig om anabola steroider, om de nyheter som finns bland droger och hur polisen kan arbeta mer offensivt med narkotikabekämpning.

En annan sak som togs upp var polisers okunskap om osynliga sjukdomar som damp och adhd. 40 till 50 procent av dem som utför de grövsta brotten har symptom av osynliga sjukdomar enligt polisen. Därför fick de lära sig hur de kan se tecken på hur brottslingen mår och hur de kan ingripa på bästa sätt.

- Vi har för lite kunskaper i allmänhet om nervsjukdomar, utan man tar det som att han är drogpåverkad, säger Glenn Larsson som är polis i Jokkmokk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".