Snöskoterns dag firas i dag

Idag lördag är det en högtidsdag för alla snöskoterintresserade. Runt om i landet anordnas nämligen snöskoterns dag - den dag då skoterhandlarna slår upp portarna för att visa upp sina nya modeller.

Det är inte bara för de skoterintresserade som dagen är viktig, utan även för handlarna. Fredrik Hed är skoterhandlare i Luleå och han beskriver det som det första startskottet på snöskotersäsongen.

- Dels är det viktigt för vi får hit väldigt mycket folk som får se alla våra nyheter och framför allt är det väldigt viktigt för att få igång intresset och pratet kring snöskotern, säger han och berättar att han brukar sälja mycket kläder och tillbehör under den här dagen.

Snöskoterns dag är en tradition som är återkommande över hela landet och Fredrik Hed säger att intresset har varit ganska stabilt genoom åren även om han kan se en liten trend.

- Jag tycker att det blir mer och mer för varje år så det känns bara positivt, säger Fredrik Hed som räknar med mellan 2000 och 4000 besök i sin butik under helgen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista