Lina och Peter gav svensk skidsuccé

Det svenska herrlaget med Peter Larsson och Björn Lind vann. Damlaget med Lina Andersson och Britta Norgren blev tvåa. Det blev resultatet av sprintstafetten när världscuppremiären på skidor avgjordes i Düsseldorf.

Helgens världscuppremiär på längdskidor blev lyckad för Norrbotten. Lina Andersson började helgen med att göra sin bästa insats i ett fristilslopp någonsin. Lina blev fyra i lördagens sprinttävling och var belåten efteråt.

– Jag hade krafter kvar, men kom inte förbi fler, så jag var lite frustrerad när jag kom i mål. Men jag är jättenöjd. Det kändes väldigt kontrollerat och jag är lite förvånad att det gick så bra, sade OS-mästarinnan som haft en problemfylld träningssommar.

Lina följde upp fjärdeplatsen på bästa tänkbara sätt. I sprintstafetten åkte hon imponerande och det svenska laget kunde ta andra platsen, bakom suveräna Norge.

På herrsidan ramlade svenskarna bort sig i lördagens individuella tävling. I sprintstafetten på söndag visade Peter Larsson och OS-guldmedaljören Björn Lind vem som är bäst. De vann tävlingen efter imponerande åkning.

Förra säsongens stjärnskott i skidvärlden, Tärendös Charlotte Kalla, gjorde också bra ifrån sig i världscuppremiären. I den individuella sprinttävlingen var hon ytterst när att ta sig till A-final. Men Kalla blev tvåa i  B-finalen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".