Tommy Nyström (s), kommunalråd i Gällivare.

Bred samverkan för Nyström i Gällivare

Socialdemokraterna i Gällivare ökade i valet med sex mandat i kommunfullmäktige. Men fortfarande är partiet utan egen majoritet. Nu gäller det att komma överens med något av de andra sju partierna om samverkan.

– Personligen så vill jag ha breda samverkanslösningar. Det viktiga för mig är att göra det bästa för medborgarna. Många av sakfrågorna ska vi komma överens om med ”katten” , vi ska inte behöva bråka, folk har ledsnat på bråk, säger Tommy Nyström socialdemokratiskt kommunalråd i Gällivare, som ännu inte har en aning om med vem samverkan ska ske.

Enligt Tommy Nyström så är det ordförande i Gällivare socialdemokratiska parti som har ett uppdrag att arbeta fram ett samarbete med något parti. Tommy Nyström själv svär sig fri från detta och inväntar partiets åsikt.

Tommy Nyström det socialdemorkatiska kommunalrådet låter ibland tveksam till att han skulle sitta kvar som kommunalråd. Han vill stanna kvar om paritet vill ha honom säger han. Får väljarna bestämma ja då bli han kvar på sin post.

– Jag fick så många röster att jag nästan blev chockad, säger Tommy Nyström.

Antalet kryssmarkeringar för Tommy Nyström ökade från drygt 530 i förra valet till 1 054 i höstens val.

– Självklart vill jag sitta kvar, men det definitiva beslutet kommer den 6 eller 7 november, säger han.

Då väntas också besked om med vilket parti socialdemokraterna kommer att samverka med i Gällivare.

Maritha Mossberg, SR Norrbotten
maritha.mossberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".