Landstingsrådet Kent Ögren (s) är bekymrad.

Vårdköerna ökar igen

Vårdköerna har i höst blivit längre igen och det gäller även i Norrbotten. Det handlar om väntan på behandling i specialistvård inom åtta vårdområden och totalt står nu 1 700 patienter i kö mot drygt 1 300 patienter i våras.

Landstingsrådet Kent Ögren (s):

– Det är klart att man alltid känner oro som ansvarig landstingspolitiker, när man ser en satsning, som man gjort, inte riktigt biter av. Då gäller det att fundera på vad man kan göra extra, säger han.

Från janauari till maj minskade antalet patienter, som väntade på behandling inom specialistvård, men sedan ökade antalet och det här går stick i stäv med vårdgarantin, som går ut på att korta väntetiderna.

– Det är oacceptabelt att det ser ut på detta sätt. Vi har satsat resurser och då borde det resultera i att köerna sjunker, säger Kent Ögren.

Ökningen av vårdköerna inom Norrbottens läns landsting gäller bland annat inom urologin, gynekologin, ortopedin och utprovningen av hörapparater, medan det skett en minskning inom kirurgin. Kent Ögren säger att kökortningen ska fortsätta.

Niklas Jälén, SR Norrbotten
niklas.jalen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista