Länsstyrelsen i Norrbotten får mindre pengar.

Mindre pengar till Länsstyrelsen

Länsstyrelsen måste minska sin verksamhet och kan mista tio procent av sin budget till nästa år. Regeringen ska i december presentera exakt hur stora neddragningar Länsstyrelsen behöver göra, men redan nu planeras var nedskärningarna ska göras och Susanne Nilsson som är administrativ chef utesluter inte uppsägningar.

– Det är ingenting vi kan bortse från att det kan bli, men vi ska göra vårt yttersta för att slippa det, säger hon.

Länsstyrelsen får mellan tio och 15 miljoner kronor mindre i kommande budget. Exakt besked väntas av regeringen i december, om hur stora nedskärningar som måste göras redan nästa år. Klart är att Länsstyrelsen tappar flera uppdrag till andra myndigheter som exempelvis Sametinget och Nutek, men det sker succesivt under flera år. Men redan nu undersöks var man skära ned i verksamheten.

– Alla avdelningar tittar på vad man kan göra för besparingar. Det är alltifrån att resa lite färre gånger än vi gör i dag till att vi skjuter på vissa investeringar, säger Susanne Nilsson.

André Pettersson, SR Norrbotten
andre.pettersson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".