Dålig skyltning av Barents väg

Barents väg Internationella förening har skrivit till vägdirektörerna i Norrbotten, Nordnorge och norra Finland med anledning av skyltningen av Barents väg.

Vid ett möte i Luleå för två år sedan, där samtliga vägdirektörer i Barentsregionen deltog, diskuterades saken men ingenting har hänt sedan dess.

– Vi anser att det är hög tid att skyltningen realiseras, säger Sven-Erik Bucht, Barents väg Internationella förenings ordförande.

Vidare anser föreningen att Sverige och Finland vid EU:s yttre gräns, genom en gedigen skyltning, ska markera att man reser in i och ut ur EU. Detta bör ske i Salla, Finland och i Arjeplogs kommun.

– Vi vill också påtala möjligheten att använda modern teknik för att överföra information till bilisterna efter Barents väg. Dessa tankar finns vid svensk-finska gränsen och realiseras förhoppningsvis vid E4:ans omdragning mellan Haparanda-Tornio, säger Sven-Erik Bucht.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".