Elever oroas inför förarutbildning

Även elever är rädda att ta Yrkesakademins trafikutbildning i tung trafik. ”Vad händer om polisen stoppar dem när jag sitter bakom ratten”, säger Stefan Dahlén.

Yrkesakademin har redan i år blivit stoppad av polisen två gånger. Inte vid någon av tillfällena kunde företaget visa upp tillstånd på att bedriva trafikutbildning. Ärendet ligger nu hos åklagaren i Haparanda.

Stefan Dahlén hade hört om polisanmälningarna och ringde själv till Yrkesakademin för att be att få se på deras tillstånd och han bad dem även visa att de hade godkända trafikskoleutbildare.

Stefan Dahlén har redan en arbetsgivare som erbjudit honom jobb från 1 oktober, under förutsättning att han har körkort för tung trafik.

Så medan Stefan Dahlén nu går och väntar på en utbildning som Vägverket har bedömt som illegal nekar Arbetsförmedlingen honom någon annan körkortsutbildare.

– Jag har bett att få en godkänd utbildare för att få det behörigheter som krävs, men det har varit blankt nej.

Arbetsförmedlingen informerade Stefan Dahlén om att så länge inte Yrkesakademin är dömd för brott så har de inget att gå på.

Maria Lindgren, SR Norrbotten
maria.a.lindgren@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".