Kritik mot Styrman efter elprishöjning

Ekfors krafts höjda nätavgift med 30 procent från och med den första december som rör omkring 5000 abonnenter i Övertorneå och Haparanda kommuner upprör villa- och stugägare.

Ekfors kraft höjer nätavgiften med 30 procent från och med den första december. Omkring 5000 abonnenter i Övertorneå och Haparanda kommuner berörs av höjningen som framförallt får konsekvenser för villa- och stugägare.

- Jag har en stuga som jag funderar på att kallställa, där jag får en höjning med 2000 kronor per år vad gäller det fasta kostnaderna, menar Ulf Hannu från Luoppio, Övertorneå kommun.

Ulf Hannu tycker också att det är konstigt prishöjningen för kunderna motiveras med dem kostnader som tvångsförvaltningen av företaget Ekfors kraft medfört.

- Det är märkligt att Mikael Styrman tar ut dem kostnaderna på abonnenterna, säger Ulf Hannu som nu hoppas på att Energimarknadsinspektionen ska begära att Ekfors kraft ska tvångsinlösas.

Ekfors krafts VD Mikael Styrman har svårt att förstå kritiken som riktas mot honom.

- Höjningen är följden av merkostnaderna av att man trots en fungerande förvaltning gått in och beslutat om ytterligare en förvaltning, vilket självklart går ut över kunderna, företaget kan inte ta pengar från någon annan än kunderna, säger Mikael Styrman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".