20 nya jobb till livsstilsförändringar i Boden

Verket för näringslivsutveckling, Nutek, har beviljat 2,4 miljoner kronor i regionalt sysselsättningsstöd till Health Solutions AB i Boden. Företaget kommer totalt att investera drygt 3 miljoner kronor och räknar med att sysselsätta 20 personer under den närmaste treårsperioden.

Health Solutions hjälper och coachar personer som håller på att genomföra, eller står inför, livsstilsförändringar för bättre hälsa. Det kan handla om att sluta röka, lägga om sin kost eller att följa en läkemedelsbehandling på rätt sätt.

Vetenskapliga undersökningar visar att det för många är mycket svårt att genomföra livsstilsförändringar för bättre hälsa. Stora samhällsresurser gör ingen nytta eftersom den person det i slutändan rör inte klarar att genomföra den livsstilsförändring som behövs av egen kraft.

Ett exempel är läkemedelsbehandling där det uppskattas att bara 50 procent av förskrivna läkemedel används på rätt sätt. När det gäller ordinerade livsstilsförändringar som till exempel att sluta röka ser det ännu sämre ut.