Obols ifrågasatta verksamhet skapar oro

Plannja Baskets klubbdirektör Kent Johansson är förvånad över det omfattande material som P1:s Kaliber tagit fram om Obol Investments verksamhet. Det är många frågor han vill få svar på så snart som möjligt. Johan Strömwall, Luleå Hockeys före detta klubbdirektör, valde under den tiden att neka till ett samarbete med Obol Investment. Han var då tveksam till företagets verksamhet.

Plannja Basket har samarbetat med Obol Investment i fyra år. Kent Johansson, klubbdirektör för Plannja, är förvånad över kritiken mot företaget. Han tycker att det är bra att Finansinspektionen utreder det hela så att han får svar på det han undrar över.

På söndagen fick han ett meddelande från Bo Johansson, Obol Investment, om att de skulle höras under måndagen. Kent Johansson vill snabbt få svar under de närmaste dagarna.

Enligt Bo Johansson har en kvarts miljard kommit från Plannja Baskets sponsorer till Obol under en tid de har jobbat med klubben. Huruvida det stämmer vet inte Kent Johansson eftersom de inte har insyn i allt.

Efter uppmärksamheten kring Obol Investments verksamhet har sponsorer hört av sig till Plannja Basket. Själv har Kent Johansson fortsatt förtroende för Bo Johansson tills han vet mer om vad Finansinspektionens utredning visar.

Även Luleå Hockeys före detta klubbdirektör Johan Strömwall har tidigare valt att tacka nej till ett samarbete med Obol Investment. Han fick hård kritik för det men är glad idag att han tog det beslutet. Han var redan då tveksam till företagets verksamhet.