Gunnar Ek, Aktiespararna.

Chef på Aktiespararna: "Stort bedrägeri"

Obol Investments meddelande om att de stänger sin fond, och ska betala ut alla pengar till sina kunder, har liten trovärdighet hos chefen för Aktiespararnas bolagsbevakning. Gunnar Ek är kritiskt till hela förfarandet från Obol som han tycker visar på att de inte är seriösa. ”De har troligtvis inte pengar att betala ut.”

– Att man nu beslutar att lägga ner hela verksamheten är egentligten det enda rätta man kan göra, om man inte hade bedrivit en ärlig verksamhet, säger Gunnar Ek.

Chefen för Aktiespararnas bolagasbevakning är hård i sin kritik på hur Obol Investment skött sig. Och det senaste att de nu stänger sin fond och ska betala ut pengarna till alla kunder tror han inte på eftersom att han tror inte det finns tillräckligt med pengar i företaget.

– När man säger att man ska avveckla under lång tid och försiktiga utförsäljningar så innebär det att man troligtvis inte har pengar att betala ut. Man gör allt man kan för att hitta nya typer av bedrägerier, i kanske andra länder, för att fylla på kassakistan, säger Gunnar Ek.

Det du säger är grova anklagelser som har sänkt dem i botten. Du måste vara säker på det du säger?
– Jag kan inte vara helt säker, men eftersom det inte går att få några som helst klarlägganden på ens elimintära basfakta så drar jag den slutsatsen att det här är ett stort bedrägeri.

Eleonor Norgren, SR Norrbotten
eleonor.norgren@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".