Proffsboxare riskerar längre straff

Proffsboxaren Kalle Larsson i Luleå medger att han tagit amfetamin, något som polisens provtagningar tyder på. Proverna har nu skickats till Statens kriminaltekniska labororatorum för analys.

Han riskerar nu att få sin villkorliga dom ändrad till ett längre straff. Det var den sista oktober som han dömdes för misshandel. Jan Karlsson är hans tränare.

- Kalle Larsson är jätteledsen. Det har varit hård press på honom under ett års tid,  då han dömts för misshandel, fast han själv anser att han är oskyldig. Då mår man dåligt. Annars är han ju ingen heroinist eller knarkare, säger Jan Karlsson.

Kalle Larsson får inte boxas i Sverige, eftersom proffsboxning än så länge är förbjuden. Han tävlar i stället för en finsk promotor.

Han är tidigare dömd för misshandel till samhällstjänst och riskerar nu fängelse, om provsvaren från SKL visar att han hade amfetamin i urinen.

PO Larsson är ordförande i Svenska boxningsförbundet övre Norrland, som sysslar med amatörboxning och han är mycket kritisk till att Kalle Larsson tagit amfetamin.

- Jag tycker att det är helt tokigt detta som hänt. Det är inte bra för boxningen, varken för amatör- eller proffsboxningen. Vi tar avstånd från allt sånt där. Detta betyder nog slutet för hans karriär som proffsboxare, säger PO Larsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".