Småföretag ser tendens att nyanställa

Norrbotten har den sjätte hetaste konjunkturen bland landets småföretag. Det visar en sammanställning som Almi Företagspartner gjort hos landets småföretag. Nu räknar företagen med att investera och tendenser finns för att även nyanställa.

Två gånger per år gör Almi Företagspartner en undersökning bland landets småföretag. Drygt 15 000 småföretag har svarat på frågor om allt från konjunktur till investeringsvilja.

Sammanställningen visar på en ljus bild som länets småföretag målar upp för framtiden. Bland annat tror småföretagarna att konjunkturen kommer att fortsätta att förbättras.

När det gäller viljan att investera ligger länets småföretag på tredje plats i landet. Däremot när det gäller nyanställningarna är det försiktigare tongångar. Norrbotten ligger på nionde plats bland de 21 länen. Här uppger länets småföretagare att det finns tendenser som talar för nyanställningar.

När samtliga svar har sammanställts hamnar Norrbotten på sjätte plats över landets hetaste småföretagskonjunktur. Listan toppas av Kalmar, Sörmland, Östergötland, Västerbotten och Västernorrland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".