Fler skidgäster till Dundret

När stora delar av Norrbotten och Sverige inte har någon snö alls, och när skidanläggningar i Dalarna pratar om att varsla sina anställda, då ligger snön nästan meterdjup i Gällivare och på Dundret.

För Dundretanläggningen med hotell, stugor och skidbackar betyder detta att antalet gäster ökar just nu men också att den myckna snön ger bokningar inför kommande säsong.

- Det är en spinoffeffekt inför kommande säsong. Vi vet redan nu att vi kommer att få bokningar till nästa säsong, säger Ingela Emmoth, ägare till Dundretanläggningen.

Dundret kommer att satsa på att bygga fler stugor för försäljning till privatpersoner och på att öka tävlingsverksamheten i backarna.

-Vi vill jobba och satsa på tävlingsverksamhet i samarbete med GSK alpina, Gällivare sportklubb, för att få igång Dundret igen som det en gång i tiden var, säger Ingela Emmoth.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".