Johan Sparrman, ordförande för SSU Norrbotten.

Sparrman nöjd: Nu kan vi diskutera politik

Norrbottens SSU-ordförande Johan Sparrman krävde Anna Sjödins avgång. Och så blev det. På lördagen meddelande Sjödin att hon lämnar ordförandeskapet i det socialdeomkratiska ungdomsförbundet, efter att hovrätten valt att inte ta upp den fällande domen mot henne för krogbråket i januari. ”Hon insåg att hon som person blockerar oss.”

– Det var ohållbart. Vi har inte haft möjlighet att komma ut och kritisera och visa på alternativen i politiken i Sverige. Vi har bara mötts av rubriker om den här kvällen på Crazy Horse.

Johan Sparrman, ordförande i SSU Norrbotten och ledamot i förbundsstyrelsen, krävde själv Anna Sjödins avgång för att rikta fokus på politiken istället.

– Det har varit tre stormiga år, känns det som och SSU är ganska sargat. Vi måste få komma igen. Vi behöver få slicka såren fram till kongressen och besluta om en bra förbundsledning som kan jobba fram till valet för att påverka politiken.

– Det är inte kul att som ordförande och förbundsledamot behöva gå ut och säga åt en person offentligt, som man själv har arbetat med i många år och som man känner, att hon måste avgå.

Förbundssekreterare Mattias Vepsä tar tills vidare över som SSU:s ansikte utåt.

André Pettersson, SR Norrbotten
andre.pettersson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".