Fler anställda när Rolfs såg köps upp

Säkrare tillgång på virke och fler anställda. Det är vad Anders Olofsson, vd på Rolfs såg i Kalix, hoppas på nu när företaget köps upp av Setra, Sveriges största träindustriföretag. Meningen är att sågverket ska satsa ännu mer på förädling och tillverkning av trävaror.

– Det här ser vi som en stor möjlighet att utveckla och bli ännu vassare på förädling och givetvis anställa mer folk här i Kalix, säger Anders Olofsson.

Rolfs såg har idag ett 80-tal anställda, och cirka 70 procent av verksamheten består av att tillverka olika träprodukter för till exempel golv och fönsterlister.

Setra äger redan sågverken på Seskarö och Lövholmen i Piteå, och det är genom att köpa mer virke därifrån som det är tänkt att produktionen av trävaror ska kunna öka på Rolfs såg.

Kent Torwald är vd för Setra, och han tror på framtiden för sågverket i Kalix.

– Normalt innebär ju synergier mellan företag att man lägger ner företag eller säger upp en massa folk. Den här gången är det en väldigt gynnsam synergi för både Setra och Rolfs såg. Jag vågar garantera att totalt kommer vara fler anställda på Rolfs såg. Mellan 20 och 25 personer inom en tvåårsperiod är realistiskt.

Sara Sällström, SR Norrbotten
sara.sallstrom@sr.se