Olle Lindström (m) kommunalråd i Boden. Foto. Niklas Jälén

Kamp i länet om nya kundtjänstkontor

Ett flertal kommuner i Norrbotten kämpar nu om att få försäkringskassans nya kundtjänstkontor som kan ge 70 nya jobb. Försäkringskassans planer är att inrätta särskilda kontor för att ge bättre telefoni- och internetservice.

Försäkringskassan ska inrätta 21 nya kundtjänstkontor i Sverige och Boden, Pajala och Övertorneå är alla intresserade av att få kontoren till deras respektive kommuner. I varsin skrivelse har de hänvisat till utmärkta lokaliseringsorter och att kompetent personal finns.

Arne Honkama, kommunalråd i Övertorneå, menar att arbetsplatserna skulle vara lämpliga i Övertorneå kommun och att personal, kontor och infrastruktur finns för att möjliggöra ett bra utförande av de nya tjänsterna.

Han tycker vidare att det skulle kunna vara en kompensation för de statliga jobb som kommunen förlorat under flera år.

Även Olle Lindström, kommunalråd i Boden, anser att de har den rätta personalen och lokalerna. Han har även kontaktat ministrarna och påpekat att de jobb som kommunen har blivit lovade efter försvarsnedläggningen inte har genomförts.

Beslut tas av Försäkringskassan i mars nästa år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".