Svartjobbare ska bort.

Loggbok ska hålla svartjobben borta

Skatteverket kräver att alla serveringsställen och frisörsalonger i landet har en loggbok med alla anställdas olika person- och arbets-uppgifter. På så sätt hoppas Skatteverket få bort svartjobben från de branscherna.

Alla serveringsställen och frisörsalonger i landet ska ha en sorts loggbok med alla anställdas namn, personnummer och tider när den anställda kommer och går till jobbet. Anledningen är att Skatteverket vill få bort svartjobben från de tidigare drabbade yrkesgrupperna. Siv Öberg, ordförande för Frisörföretagarna i Norrbotten, ser positivt på den nya personalliggaren.

-Jag tycker att det är bra ifall vi ska rensa bort de som klipper svart, säger hon.

Skatteverket kommer att kontrollera att loggböckerna sköts rätt genom att göra cirka 600 oannonserade besök på arbetsplatser i länet som rör sig runt 80 procent av arbetsplatserna, enligt Lars Enbom som är delprojektledare för kontrollen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".