Många skidanläggningar låter bli att sänka liftkortspriserna

SLAO kritiserar skidanläggningar

Liftanläggningarnas branschorganisation, SLAO är kritisk till att de flesta skidanläggningar i Norrbotten struntar i att sänka priset på liftkort, trots skattesänkningen. Enligt Hans Gerremo, som är vd, är anläggningarna i Norrbotten ganska ensamma om att strunta i att sänka priserna.

Vid årsskiftet sänktes momsen på att åka skidlift från tolv till sex procent.

- Vi har kämpat för att jämställas med annan idrott i många år. Vi har fört fram våra åsikter till politiker och myndigheter. Därför är det viktigt att visa att vi följer de rekommendationer och beslut som fattas, säger Hans Gerremo.

Men bland elva skidanläggningar som Sveriges Radio Norrbotten har kollat med är det bara tre som sänker priset för skidåkarna.

- Från Branschorganisationen SLAO kan jag bara beklaga att de här anläggningarna inte visar tydligt för kunderna att momsen har sänkts. Men jag tror att de som har sänkt kommer att få många fler kunder, säger Hans Gerremo.

Under torsdagen ringde han runt till flera anläggningar i Norrbotten och talade om att branschorganisationen är missnöjd.

Han säger att man i förväg informerade anläggningarna om att kunderna skulle märka skattesänkningen.

Björkliden, Riksgränsen och Dundret meddelar att de tänker använda de extra pengarna till investeringar i anläggningarna.

- Det är inget bra sätt att visa för kunderna att skatten sänkts, säger Hans Gerremo.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".