Genève-Servette har inget ihop med Obol

Obol har inget med hockeylaget Genève-Servette att göra i dagsläget enligt Anders Olson, Directeur Génèral.

Obol var sponsor under 2006 och diskussionerna var långtgångna om att de skulle gå in som delägare i laget men det blev inte. Enligt Olson så ändrades förutsättningarna som hade diskuterats i början, ramarna för aktieinnehav och pris på aktierna var anledningen till att parterna inte kunde enas.

Coronarossa, Bo Johanssons vinföretag, sponsrar laget denna säsong. Hyr mycket pengar det rör sig om vill Olson inte gå in på men det rör sig om mindre än en miljon kronor.

Vid tidpunkten för Coronarossa Cup i ishockey i Kiruna i augusti 2006 framstod Bo Johansson som delägare i laget Genève-Servette men så var det inte. Planerna var att han skulle bli det men eftersom affären aldrig blev av blev han inte heller någon delägare.

Anders Olson är väldigt förvånad över det som har hänt, han har haft ett gott och bra intryck av Bo Johansson och alla sponsoråtaganden via Coronarossa och Obol har fullföljts. Men efter avslöjanden kring Obol Investment har han inte varit i kontakt med Bo Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".