Anna Gustafsson, fyramålsskytt i matchen mot Hammarby.

Vinst med många mål för IBK Boden

IBK Boden vann med stor marginal mot Hammarby. Resultatet blev 13-1 till Boden. Det var i två av perioderna som Boden kunde säkerställa sin seger med snabba mål och bra passningsspel.  

Första perioden började bra för hemmalaget IBK Boden och under de första tolv minuterna gjorde de fem mål utan problem. Bra spel och högt tempo och perioden slutade med 5-0 till Boden. Tre av målen gjordes av forwarden Anna Gustafsson.

Andra perioden var målfattig och IBK Boden spelade med ett lägre tempo och skapade inga direkta målchanser. Efter drygt sju minuter gjorde istället Hammarby sitt första och enda mål.

I tredje perioden skärpte Boden sitt spel och de hittade tillbaka till tempot de hade i första perioden. På fem minuter gjorde de fyra mål och Sara Bergström var inblandade i samtliga, två mål och två målgivande passningar. Slutresultatet 13-1 fastställdes av Moa Niemi som därmed gjorde sitt tredje mål i matchen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".