Ungdomar besvikna på invigningen av Kulturens hus.

Ungdomar besvikna efter invigningen

800 ungdomar kom inte in på konserten med The Sounds när Kulturens hus i Luleå hade ungdomsinvigning i fredags. Ungdomarna känner sig både lurade och besvikna.

På Örnens gymnasieskola i Luleå berättar flera av ungdomarna om kaos, slagsmål och besvikelse. Sanna Larsson var en av de som fick slåss för en biljett.

– Det fanns ingen kö. Kön var på bredden och inte på längden. Alla skulle ha biljetter och alla skulle fram, säger hon.

Det är marknadsföringen som upprör ungdomarna. Ingenstans på affischerna framgick det att förköpsbiljetten bara gällde för att gå in i Kulturens hus. Sedan gällde först till kvarn på 400 biljetter.

– Det var lite som ett lurendrejeri, för man fick inte reda någonstans ifrån att man inte skulle få se The Sounds, säger Fanny Norlin, som istället för den efterlängtade konserten fick ta bussen hem till Boden.

Anna Jirstrand Sandlund, programchef på Kulturens hus, håller med om att informationen inte var fullständig.

– Vi drar lärdomar av det här. En sådan lärdom är att marknadsföringen är jätteviktig innan. Vi hade utrop här under kvällen men det räcker inte. Det här måste vi titta på till en annan gång, säger hon.

Maria Lindgren, SR Norrbotten
maria.a.lindgren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".