Dopningstest fällde Krismedarbetare

Riksorganisationen Kris har uppmanat verksamhetsansvarige för Kris i Boden, Håkan Hedin, att sluta. Anledningen är att han bland annat visat positivt resultat på ett drogtest av anabola steroider som tagits under hösten.

– Vi har fått indikationer under senare tid på att allt inte stått rätt till. Därför hade vi en representant på plats i september, som bland annat tog ett urinprov för en drogtest. Det provet visade sig vara positivt både på testosteron och anabola stereoider, säger Lars Liljegren på riksorganisationen för Kriminellas revansch i samhället, Kris.

Håkan Hedin förnekar först att han tagit dopningspreparat. Men vid ett andra samtal så uppger han att han tagit preparatet för två år sedan. När han vet att vi har resultatet av dopningstestet uppger han att det var åtta månader sedan han tog dopningspreparatet.

Idag jobbar Håkan Hedin, enligt egen utsago, i ett eget företag med ungdomar som har drogproblem. Men han anser att hans eget missbruk av dopningspreparat påverkar hans trovärdighet.