Unga företagare på Björknässkolan Boden

Unga vill bli företagare

En majoritet av dagens unga kan tänka sig att bli företagare. Det visar en undersökning av Nutek, verket för näringslivsutveckling. Störst är intresset i Stockholmsområdet och lägst i norra Sverige.

På torsdagen ordnade eleverna på Björknäsgymnasiet i Boden en företagsmässa och de flesta var positiva till att bli företagare, även om en del var osäkra och ville satsa på utbildning först.

Enligt Nuteks undersökning är de unga i Stockholm mest intresserade av att bli företagare eller 81 procent. Stort intresse finns det även i Småland, Västsverige och mellersta Norrland, och lägst i norra Sverige eller omkring 60 procent

Det stora intresset i landet för att bli företagare glädjer Anna Sköldebrand Berg på organisationen Ung företagsamhet. Hon säger att en företagsmässa som den i Boden leder till att fler vill bli företagare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista