Wheeler tillbaka i Plannja Basket

Med sju matcher kvar innan SM-slutspelet kommer Plannja Basket att byta amerikan. Adam Sonn ersätts med, enligt uppgift till Sveriges Radio Norrbotten, förra årets guldhjälte Carlos Wheeler.

Wheeler snittade 18 poäng under under SM-finalserien mot Solna i fjol. Just nu arbetar Plannja för högtryck med att få honom spelklar så fort som möjligt.

– Han känner till oss, vi känner till honom och jag tror att han snabbt kan komma in i gänget igen och ge oss en positiv energi. Vi vet att han har tränat med ett ABA-lag i USA så han är i skaplig form, säger Plannjas coach David Visscher om varför det blev Wheeler.

Tanken var att Wheeler skulle spela redan mot Solna på onsdag, men i nuläget talar det mesta för att han finns på planen när Plannja möter Öresundskraft på lördag.

Adam Sonn anses inte hålla måttet i Plannja, som förlorat fyra av de fem senaste matcherna. Under grundserien hade ett snitt på 12 poäng och 8 returer.

– Adam har försökt att vara en bra lagspelare för oss, men på flera punkter, som poänggörare och försvar, har han inte kommit upp i den nivå som vi förväntade oss. För att ge laget den bästa chansen att vinna SM kände vi att vi behövde göra någonting, säger David Visscher.

Onsdag är sista dagen för Luleå Hockey och Plannja Basket att värva spelare. Från Luleå Hockeys sida ligger man lågt.

Peter Sundkvist, SR Norrbotten
peter.sundkvist@sr.se