Scandal Play kommer till Piteå för ett race mitt i stan.

Scandal Play travar mitt i Piteå

Det blir travrace mitt i stan i år också i samband med ”Vinter i Piteå”. Den välkände travhästen Scandal Play kommer att locka locka tusentals människor till Piteå i slutet av februari, hoppas arrangörerna.

– Det blir streetrace på Sundsgatan i Piteå. Anders Lindqvist kommer upp från Frankrike och Scanal Play kommer att springa på gatorna i Piteå, säger Jan Johansson, ordförande i Pitebygdens travbana.

Vinter i Piteå är en samarrangemang mellan ett 20-tal olika arrangörer och finasieras av EU-pengar, Länstyrelsen, Längmanska företagarfonden och Piteå kommun.

Förutom travbanan mitt i stan blir det blanda annat tävlingar i snöskulpturering, pimplefiske, skidåkning och gocart och massor musik för alla smaker och åldrar.

Men det är travtävlingen som väntas locka flest besökare. Travbanan på Sundsgatan var ny i fjol, och då var intresset jättestort berättar Jan Johanson.

– I fjol kom det mycket mer folk än vad vi räknat med. I år har vi fler kravallstaket och en bättre organisation för att det inte ska hända någonting. Vi hoppas att det minst lika mycket folk, kanske 4 000, säger Jan Johansson.

Jeanette Öhgren, SR Norrbotten
jeanette.ohgren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".