Ljusare arbetsmarknad i Norrbotten

Av de uppsagda tjänstemän som tog hjälp av Trygghetsrådet (TRR) i Norrbotten under 2006 gick 84 procent vidare till en ny sysselsättning. Av dem som hittade en ny anställning fick 69 procent en lika hög eller högre lön. Detta enligt TRR:s statistik över arbetsmarknaden för 2006 som också visar att åtta av tio uppsagda tjänstemän i Norrbotten hittar nytt jobb.

TRR, som ägs av Svenskt Näringsliv och PTK, stöttar uppsagda tjänstemän till ett nytt arbete. TRR har undersökt hur tjänstemännen har gått vidare i arbetslivet efter uppsägningarna och under 2006 har organisationen hjälpt 14 159 personer i Sverige till ett nytt arbete.

Av dem som har fått en ny anställning i Norrbotten har 83 procent fått en lika hög eller högre befattning. Andelen som får en tidsbegränsad anställning har ökat till 46 procent, från 39 procent år 2005. Det innebär att en allt mindre andel, 54 procent, har fått en tillsvidareanställning.

Kontakter är det viktigaste sättet för att hitta ett nytt arbete i Norrbotten. Av de norrbottningar som gick vidare till en ny sysselsättning hittade 64 procent sitt nya jobb med hjälp av kontakter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".