Lugn reaktion på Textilservice

Det är en lugn reaktion på tvätteriföretaget Textilservice i Boden efter beskedet från regeringen till EU-kommissionen om att landstingets upphandling måste göras om.

Landstinget träffade tidigare ett avtal med Bodens kommun om att anlita Textilservice och företagets vd Robert Espling säger att han tar emot de nya turerna utan större dramatik.

– Vi har vetat att denna fråga har varit på gång. Vi har i media kunnat läsa om den med jämna mellanrum. Vi har vetat att någon gång ska det ske någonting och det blev nu. Vi ser upphandlingen an. Vi ska göra vårt bästa, säger han.

På torsdagsmorgonen hölls ett möte med personalen och ordföranden för Industrifacket Metall Anders Holmberg på Textilservice säger att det var en lugn stämning och man är inte oroliga för jobben.

Det går bra för företaget idag. Man har ökat omsättningen från 47 till 60 miljoner det senaste året och anställt sex personer till sammanlagt 61 personer.

Vid en ny upphandling ska företaget lämna in ett anbud, säger Robert Espling.

– 30 procent av våra omsättning kommer från landstinget och vi skulle i dagsläget klara oss utan order från landstinget, men det är ändå en viktig kund för oss, säger han.

Niklas Jälén, SR Norrbotten
niklas.jalen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista