FI avslutar utredningen om Obol

Finansinspektionen avslutar utredningen om Obol. Anledningen är att Obol inte längre bedriver någon verksamhet i Sverige.

Finansinspektionens utredning visar att Obol genom Obol Investment International Ltd och Obol Investment Concept Ltd har bedrivit verksamhet i Sverige som kräver tillstånd från FI.

FI har mot denna bakgrund möjlighet att förbjuda Obol, vid vite, att fortsätta den tillståndspliktiga verksamheten i Sverige. FI väljer dock att inte göra detta.

Anledningen är att FI inte kan finna belägg för att Obol idag bedriver verksamhet i Sverige.

Till detta kommer att åklagare inlett förundersökning mot Obol och att det är viktigt att den utredningen kan bedrivas utan onödiga störningar, skriver FI och fortsätter:

”För att ytterligare uppmärksamma allmänheten i Sverige och utomlands på att Obol inte får bedriva tillståndspliktig verksamhet, finns också skäl att föra upp Obol på FI:s lista över företag utan nödvändigt tillstånd. På så sätt kan FI ge utländska tillsynsmyndigheter information om Obol. Det finns av samma skäl anledning att särskilt informera tillsynsmyndigheterna på Brittiska Jungfruöarna och i Kanada.”

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista