131 nya jobb på Aurorum

Under förra året blev det 131 nya jobb på Aurorum Science Park. De flesta av dem kom till i de befintliga företagen. Just nu arbetar 690 personer i Norrlands största Science Park. Målet var att det skulle skapas 120 nya jobb under förra året, något som överträffades.

- Vår prognos i januari 2006 var att vi skulle vara 123 personer fler här i parken januari 2007 och det överträffade vi. Tar vi med ökningen hittills i år är vi uppe i en ökning med 146 personer sedan januari 2006. Bara hittills i år har det tillkommit 16 nya jobb varav merparten i de fem nya företag som flyttat in. Vad som är roligt är att det är de befintliga företagen som anställer, intar nya marknader och ökar sin omsättning, säger Susanne Jangdal, VD för Aurorum Science Park.

Neava är ett av företagen på Aurorum som har haft en stark tillväxt det senaste året.

- 2004 var vi fyra personer, nu är vi kring 30 och vi kommer fortsätta att växa, berättar marknadschefen Daniel Jannok.

Neava arbetar med konsulttjänster och programvara till multinationella företag. De har specialiserat sig på mobila plattformar och arbetar både med dagens samt kommande framtida tekniker.

Även företagen i Aurorum Business Incubator står för en stor del av ökningen.

- Det är extra roligt att se att nystartade företag som har mindre än ett år på nacken har möjligheter att anställa. Det visar att satsningen på en inkubator i Luleå var det rätta. Genom de här företagen kommer det att skapas massor av nya innovationer och arbetstillfällen i Luleå som passar universitetsutbildade människor, säger Susanne Jangdal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista